Побратимяването с Ротари клуб Санкт Петербург вече е факт

Официално подписване на договор за побратимяване

На 28.04.2013 г. петима от членовете на Ротари клуб Пловдив-Пълдин, включително и президентът на клуба доц. Кирчо Атанасов, заминаха за Санкт Петербург за официалното подписване на договор за побратимяване с руския Ротари клуб Санкт Петербург. Заедно с тях за Русия заминаха представители на другите два Ротари клуба в Пловдив, както и симпатизанти на клуба.

Подписване на договора и от съпредседателите на Комитета Българи-Русия

Подписването на договора за побратимяване се осъществи на 29.04 в присъствието на двамата президенти на РК Пловдив-Пълдин и РК Санкт Петербург, съответно доц. Кирчо Атанасов и Юри Герасимов, и членове на руския Ротари клуб. Официалното събитие се проведе в ресторант „Океан“, акустиран на брега на р. Нева. Договорът беше подписан и от двамата съпредседатели на Ротари комитета България-Русия, представен от българска страна от Любозар Фратев. При подписването Ротари клуб Пловдив-Пълдин връчи паметен пакет на президента на Ротари клуб Санкт Петербург Юри Герасимов.


 

Лого Симпозиум по живопис Пловдив - от Твореца Сътворен

Първата от съвместните дейности, описани в този договор, а именно провеждане на Симпозиум по изобразително изкуство с участие на руски и български художници, започна още на 3.06, веднага след завръщането на представителите на РК Пловдив-Пълдин в България. Международен симпозиум по живопис под наслов Пловдив – от Твореца Сътворен продължи от 03.06-10.06.2013 в град Пловдив с участието на 9 художници от България и Русия. Това е добър признак за бъдещо динамично сътрудничество между двата Ротари клуба.

 

Разглеждане на забележителности в Санкт Петербург

На 1.06 представителите на Ротари клубовете от България присъстваха на тържеството по случай 20-годишния юбилей на Ротари клуб Санкт Петербург-Нева, състоял се в Шерметевския дворец, където на мултимедийна презентация беше представена историята на клуба.

Гостуването на ротарианците от българските Ротари клубове беше съпроводено с богата културна програма, организирана от домакините. Тя включваше посещение на Екатерининския дворец в Пушкин, двореца Петерхоф, разходка с автобус из забележителностите на Санкт Петербург (Петропавловската крепост, двореца Смолни, катедралата Исакиевски събор, Александро-Невската лавра, Адмиралтейството, паметниците на Екатерина Велика, Петър I, Александър Невски, Кутузов и Суворов). Част от програмата бе и разходка с корабче по р. Нева и Финския залив. Огромно впечатление за ротарианците от България направи посещението на изящния исторически Зимен дворец и разглеждането творбите на плеада художници и скулптури в Ермитажа.

 

Галерия: