Резултати на професионалисти и много емоции на 11-ти традиционен боулинг турнир

И тази година, за 11 пореден път, се проведе Традиционният боулинг турнир. Проектът на РК Пловдив-Пълдин се превърна в очаквано събитие за всички приятели ротарианци от Дистрикта. В продължение на 11 години нашия проект поддържа и развива добрите ни приятелски отношения и неугасващия спортен хъс на всички ротарианци.

В оспорваното състезание на 4 и 5-ти октомври се включиха приятели от Ротари клубовете и техните съпруги: РК Русе-Дунав, РК Шумен, РК Свищов, РК Пловдив, РК Пловдив-Филипопол и РК Пловдив-Пълдин, РК Велинград и РК Плевен. Нашите любезни домакини от комплекс „Акваленд“ в Пловдив отново ни предоставиха чудесни условия за провеждане на боулинг турнира. Организацията беше на ниво, а конкуренцията за призовите места бе голяма.

В отборното състезание за мъже се включиха 19 участника от шест Ротари клуба. За пръв път регламента беше по правилата на Федерацията, което позволи на всички да дадат най-доброто от себе си. Първите четирима състезатели имаха резултати над границата от 500 точки. Серии с толкова точки са на нивото на състезателите от турнирите на Федерацията по боулинг.

Класиране в отборното състезание /мъже/:

I място: РК Пловдив-Филипопол
II място: РК Пловдив-Пълдин
III място: РК Свищов

 

Първо място РК Пловдив-Филипопол

Първо място РК Пловдив-Филипопол

Второ място РК Пловдив-Пълдин

Второ място РК Пловдив-Пълдин

Трето място РК Свищов

Трето място РК Свищов

 

 


 

Дамите също не отстъпиха на по-силния пол и се състезаваха за първите места с много хъс и желание за победа. В трите отбора, които се съревноваваха, се включиха 10 дами: Мария Горанова, Маргрет Попниколова, Стайка Минчева, Мария Стоилова, Ваня Атанасова, Анета Попова, Алекс Атанасова, Цвети Атанасова, Маги.

 

Класиране в отборното състезание /жени/:

I място: РК Пловдив-Пълдин
II място: РК Шумен
III място: РК Пловдив-Филипопол

Първо място РК Пловдив-Пълдин

Първо място РК Пловдив-Пълдин

 

Второ място РК Шумен

Второ място РК Шумен

В индивидуалните битки за купите и призовите места и при мъжете, и при жените се отличиха най-добрите състезатели на тазгодишния боулинг турнир. Тримата участници с най много точки от игрите в категорията мъже бяха: Светозар Пенчев от РК Русе-Дунав, Веселин Павлов от РК Пловдив-Филипопол, Румен Йорданов от РК Свищов. Дамите финалистки, представили се с на-добър резултат в игрите бяха: Мария Стоилова от РК Пловдив-Пълдин, Анета Попова от РК Пловдив-Пълдин, Алекс Атанасова от РК Шумен.

 

Първо място Светозар Пенчев

Първо място Светозар Пенчев

Второ място Румен Йорданов

Второ място Румен Йорданов

Трето място Веселин Павлов

Трето място Веселин Павлов


 

 

Тримата победители

Тримата победители

 

Класиране в индивидуалното състезание /мъже/:

I място: Светозар Пенчев
II място: Румен Йорданов
III място: Веселин Павлов

 

Класиране в индивидуалното състезание /жени/:

I място: Мария Стоилова
II място: Анета Попова
III място: Алекс Атанасова

 

 

 

Първо място Мария Стоилова

Първо място Мария Стоилова

 

Второ място Анета Попова

Второ място Анета Попова

 

Трето място Алекс Атанасова

Трето място Алекс Атанасова

 

Връчването на купите се проведе по време на приятелска вечеря. Сред официалните гости на 11-я боулинг турнир бяха Паст дистрикт гуверньора – Атанас Атанасов, Секретарят на Дистрикта – Димитър Димитров и Асистент дистрикт гуверньора на зона 8 – Ангел Ангелов. Всички те, заедно с главният организатор на събитието Любозар Фратев, развълнувани награждаваха най-добрите в тази спортсменска надпревара. С грамота за съпричастност и подкрепа на идеите на Ротари бе отличен организаторът на боулинг турнира Любозар Фратев.

Галерия: