Ротари клуб Русе-Дунав в подкрепа на проекта Народните будители и АЗ

Нашите ротариански приятели от РК Русе-Дунав върнаха официално писмо, в което изразиха позицията си за участие в проекта на РК Пловдив-Пълдин „Народните будители и АЗ„. Ротарианците от Русе-Дунав, приятно изненадани от постигнатите резултати в двете издания на проекта, приемат да се включат в него. Те подкрепят идеята за национален мащаб на проекта, за да може повече български ученици да бъдат приобщени към възрожденските ценности.

 

 

Писмо до Ротари клуб Пловдив-Пълдин

 

 

Лого на Народните Будители и АзПриятелите от клуба Русе-Дунав оценяват значимостта на проекта“Народните будители и АЗ“ за възвръщане на духа на националното ни самосъзнание в младите българи. Също като нас, те са стартирали подобен проект „Конкурс на художествено слово на възрожденски автори“ по повод деня на Народните будители, който провеждат вече 3 години. Припомнянето на имената на апостолите, съхранили през изминалите векове моралните ценности на българската нация, е прекрасна възможност за пробуждане на духа на младото българско поколение.

 

Поставяме началото на съвместно сътрудничество между РК Пловдив-Пълдин и РК Русе-Дунав в общата инициатива за възвръщане на националната ни гордост, чрез обръщение към живота и делата на Народните будители. Президентът на клуба Пловдив-Пълдин и ръководител на проекта – доц. Кирчо Атанасов, подкрепя и приветства всички желаещи ротариански приятели от цялата страна за участие в инициативата. Казваме – Добре дошли! – на ротарианците от РК Русе-Дунав с президент Пламен Цветков.