Отчет на третото издание на проекта Народните будители и Аз в навечерието на празника на Будителите

IMG_8899

Отчитането на третото издание на проекта Народните будители и Аз премина тържествено в присъствието на ученици от 17-те училища победители от Пловдив и Пазарджик, техните учители и директори, обществени и културни дейци, издатели, граждани и журналисти. Тази година събитието се състоя на 31.10, в навечерието на Деня на народните будители, в хотел „Тримонциум“. Организацията на официалното отчитане на резултатите от третото издание на проекта е на трите Ротари клуба в Пловдив – РК Пловдив, РК Пловдив-Пълдин, РК Пловдив-Филипопол и Зонта клуб Пловдив.

доц. Кирчо Атанасов, ръководител на проекта Народните будители и Аз

Ръководителят на проекта Народните будители и Аз, доц. Кирчо Атанасов, приветства гостите и обяви резултатите от преминалото през учебната 2012-2013 година трето издание на инициативата. През тази учебна година в състезанията са взели участие 16 000 ученици от 101 училища на Пловдивска и Пазарджишка области. Постепенно проектът Народните будители и Аз набира все по-широка популярност и се очаква през следващите издания мащабът му да стане национален.

 

 

 

Обръщение към гостите направиха трите Ротари клуба и Зонта клуб, с помощта на които за трета поредна година се провежда проекта. Вицепрезидентът Маргарита Попова, под чийто патронаж премина третото издание на Народните будители и Аз, също изказа своите добри чувства за патриотичната инициатива и припомни значимостта й за младото поколение. Министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова, която не успя да присъства лично на официалния отчет на проекта, изпрати поздравителен адрес до организаторите – Ротари клубовете в Пловдив и Зонта клуб. Поздравителният адрес бе прочетен от заместник-министърът на образованието Атанаска Тенева.

 

otchet_narodnite_buditeli_7

Вицепрезидентът Маргарита Попова обяви старта на четвъртото издание на проекта Народните будители и Аз

Вицепрезидентът Маргарита Попова, патрон на проекта Народните будители и Аз

Учениците, които присъстваха на тържественото събитие, имаха възможността да разговарят открито с вицепрезидента Маргарита Попова. Като награда за участието на всички 101 училища, издателствата „Хермес„, „Анубис-Булвест„, „Летера„, „Просвета“ и „Захари Стоянов“ дариха на училищните библиотеки над 20 000 тома книги.

 

 

 

Книгата, знанието и духовното богатство правят човека свободен. А свободният човек е ценен и нужен във всички времена.

Маргарита Попова
вицепрезидент на Република България

На официалното отчитане на проекта присъстваха проф. д-р Ваня Добрева -председател на Парламентарната комисия по образование, Атанаска Теневазаместник-министър на образованиетод-р Дончо Баксановдепутат, екс областен управител на обл. ПазарджикСтефан Стефановзаместник-кмет на Община ПловдивНаско Начевпаст дистрикт гуверньор на Ротари дистрикт 2482 България, проф. д-р Запрян Козлуджов – ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“ и други. Сред гостите бяха и членовете на националното жури -акад. Константин Косев, акад. Васил Гюзелев и Иван Гранитски (издател).

 

Галерия: