Кампанията End Polio Now в Пакистан

Като част от постоянните ни усилия да дадем гласност на работата на Ротари за край на полиомиелита, за нас е удоволствие да споделим с Вас една история, която се излъчи тази седмица по PBS – голяма и много влиятелна телевизионна мрежа в САЩ. Излъченият материал подчертава работата на Ротари за слагане край на полиомиелита в Пакистан, както и предизвикателствата, пред които се изправяме при изкореняването на тази болест. В историята са включени гласовете на здравни работници, религиозни лидери и Ротари Пакистан, включително националният председател на Полио Плюс – Азиз Мемон. В допълнение, много от работещите се появяват в излъчения откъс с шапки и дрехи с логото на Ротари – „Да сложим край на полиомиелита сега”.

Тази история бе излъчена най-напред през уикенда в седмичната новинарска програма „Религия и Етика”. Повторно бе излъчена в понеделник в часа на новините по PBS.

Както може би знаете, PBS, като национална медия в САЩ, обхваща цялата страна. Според PBS почти 90% от домакинствата с телевизия в САЩ (220 милиона души) гледат PBS в една календарна година. През последната година екипът за комуникации Секретариата на Ротари работи в тясно сътрудничество с PBS по този проект и е хубаво да се види, че усърдната им работа се увенча с успех.