Тържествен юбилей – Ротари клуб Пловдив Пълдин вече e на 15 години!

IMG_5574

Неусетно изминаха годините и ето ни – вече сме на 15! За този повод направихме и специална програма. Освен тържеството на 25 ноември 2016, предвидихме и провеждането на Традиционния боулинг турнир на клуба на 26-27 ноември. Всички събития удобно съвпаднаха с шестото издание „Дефиле на младото вино“, чиято кулминация беше същия уикенд. 

Празнична атмосфера в присъствието на много приятелите на клуба

IMG_5462

На тържеството по случай годишнината присъстваше Дистрикт Гуверньора Димитър Димитров, приятели от клубовете в Пловдив, Карлово и Свищов, както и гости от Камчатка, Русия и Кавала, Гърция.

Президентът доц. Красимир Давчев отбеляза най-значимите проекти на клуба, много от които са повече от устойчиви и продължават повече от 5 години. Градският коледен бал, Международният боулинг турнир, проектът „Народните будители и Аз„, Ротари парк, Международният пленер по живопис „Творецът“ са известни не само в Пловдив, но и на територията на цялата страна, а дори и извън България.

Дистрикт Гуверньорът Димитър Димитров потвърди, че Ротари клуб Пловдив Пълдин е един от най-активните клубове в Дистрикта и активно допринася за имиджа на Ротари в страната. Той връчки на Президента на клуба доц. Красимир Давчев плакет по случай годишнината.

Чартър Президентът и наш почетен член Димитър Георгиев поздрави всички гости и заяви, че работата на клуба допринася не само за общността на град Пловдив, а има и влияние и в цялата страна.

IMG_5405

IMG_5554

Получихме много поздравления и подаръци. Приятелите от Ротари клуб Пловдив, нашият спонсор клуб, ни поздравиха за годишнината и ни подариха картина на турската художничка Şükran Istanbullu. Добрият ни приятел от Ротари клуб Кавала и активен участник в Боулинг турнира – Стратос Адамс, ни поднесе поздрави от четирите клуба в град Кавала, като ни предаде снимка на града им, подарък лично от кмета на Кавала. Издателят на списание Ротари на Балканите Наско Начев връчи плакет от името на Ротари клуб Пловдив Филипопол. Получихме и специален шоколадов подарък с логото на клуба ни от чаровните дами от Зонта клуб Пловдив, предаден ни лично от Пастпрезидента Марияна Обретенова. Приятелите ни от Ротари клуб Карлово също ни поздравиха за юбилея и ни подариха бронзов барелеф на Братята Евлоги и Христо Георгиеви.

Едно от най-емоционалните изказвания беше на приятелите от Ротари клуб Петропавловск-Камчатский от остров Камчатка. Силно впечатлени от българите (нашия приятел Любозар Фратев беше в групата) по време на Обиколката на Камчатка, те върнаха визитата и прекосиха половината свят, за да видят България и да присъстват на нашия празник.

Павел Никитин, Алексей Дорчинец и Николай Плутов ни предадоха поздрави от всички ротарианци от Камчатка и ни подариха два специални сувенира, типични за известния полуостров. Единият представлява дървен тотем на птица-топорок, символ на местното население, който носи здраве и благополучие. Другият сувенир от Камчатка е здравословен чай от подбрани билки, типични за тамошните ширини. Любозар Фратев получи дървена статуетка на известната камчатска кафява мечка.

Импровизираното от Радослав Бозуков излизане на всички паст президенти за кратко приветствие допълнително повиши градуса на настроението. 

IMG_5508

За програмата се погрижиха наши стипендианти от фондация „Огънят на Орфей„. Госпожа Евгения Тагарева връчи благодарствена грамота на Президента Краси Давчев. Малките и големи артисти направиха атмосферата неповторима и спомогнаха за доброто ни настроение.

На юбилея ни присъстваха и представители на нашия Ротаракт клуб Пловдив Пълдин.

IMG_5593

 

Два дни, изпълнени с емоции и събития

Независимо от сериозното тържество в петък вечер (25 ноември) нас ни чакаше изпълнен с мероприятия уикенд. В събота и неделя до обед се проведе Международния боулинг турнир, като и тази година приятелите от РК Свищов доминираха с резултати на професионалисти. За всички, за които боулингът не е страст, организирахме изкачване на хълма Бунарджик и паметника Альоша, както и дълга разходка из Стария град по щандовете на провеждащото се „Дефиле на младото вино“.

Въпреки отличната организация на Николай Стоилов и Спас Попов участниците бяха малко, но за сметка на това всички се забавляваха на ниво и си тръгнаха с нови добри ротариански приятели и по няколко бутилки добро българско вино.

Галерия