Побратимяването с Ротари клуб Санкт Петербург е по-близо

Членове на Ротари клубНачалото на новата година беше изключително вълнуващо и ползотворно за ротарианските приятели от клуб Ротари Пловдив-Пълдин. На 02.01.2013 г. имахме удоволствието официално да посрещнем нашия приятел Юри Герасимов, президент на руския Ротари клуб Санкт Петербург. Тази среща е продължение на процеса на побратимяването на двата клуба и е важно събитие в Ротари календара.

 

Кирчо Атанасов и Юри Герасимов подписват Протокол за намерениеПосрещнахме нашия приятел в Пампорово, след което отпътувахме за града на тепетата. Едно от местата, които посетихме заедно с Юри Герасимов, беше Ротари паркът. Президентът на руския клуб се впечатли много от инициативата на ротарианците в Пловдив да създадат кътче за отдих, където пловдивчани да получат спокойствие и място за релакс. По време на нашата разходка сред природата обсъждихме важни въпроси и разменихме ценна информация за проектите си и реализацията им, за начина на работа на комитетите за ротарианско приятелство и още куп други теми.

След като се заредихме с ентусиазъм и енергия от обширната разходка, решихме да се качим до Паметника на Съветската армия – Альоша. Разбира се, тази идея се хареса много на Юри Герасимов. Направихме снимки и пред паметника на император Александър II, а от нашия руски приятел бликаха чувства на гордост и въодушевление. Искахме да покажем невероятния изглед на града от върха на Бунарджика, но мъглата беше много гъста и не ни позволи. Вечерта президентите на двата клуба Кирчо Атанасов и Юри Герасимов подписаха Протокол за намерение и Програма за общото сътрудничество.

 

Разходка в Стария град - Кирчо Атанасов и Юри Герасимов

На следващия ден, Кирчо Атанасов с помощта на художника Матей Матеев, разведохме руския ни приятел из галериите във въжрожденските къщи на Стария град. Разглеждайки картините и забележителните стари здания, Юри Герасимов остана силно впечатлен. Заедно с пловдивския майстор на четката успяхме да покажем на нашия гост още удивителни места из старата част на град Пловдив, влизайки в ролята на истински гидове. Старият Пловдив силно въздейства на Юри Герасимов, вдъхновен от красотата му. След дългия ден, прекаран в приятната приятелска атмосфера, отбелязахме с празненство изпращането на ротарианския гост.

 

 

 

Галерия: