Победителите във фото конкурса „Пловдив – палитра от етноси“

Победители във Фото конкурса Пловдив - палитра от етноси

На 30 юни 2017 г. в дома на културата „Борис Христов“, Пловдив тържествено премина изложбата с фотографиите от Фото конкурса „Пловдив – палитра от етноси“. Той бе организиран в памет на Президента на клуба 2016/2017 – доц. Красимир Давчев. На откриването на изложбата бяха неговото семейство, близки и приятели, които подкрепят инициативата. Присъстваха също и участниците, почитаемото жури, любители на фотографията, членове на клубовете Ротари в Пловдив, представители на фондация „Заедно“, Община Пловдив и други граждани.

 

 

Ралица Стайкова, член на РК „Пловдив-Пълдин“ и част от журито в конкурса, връчи наградите и почетните грамоти на победителите. Всички фотографии бяха оценени по два критерия – „Спазване на тема“ и „Художествена стойност“, като наградите отнесоха участниците, отразили най-добре темата „Пловдив – палитра от етноси“ и то най-качествено. Бяха връчени трите големи приза, този на публиката и няколко поощрителни, които да стимулират таланта на младите творци.

Кои фотографии получиха отличия?

Първото място взе ученичка от ОМГ „Акад. Кирил Попов“, специалност „Компютърна графика“ – Емел Мурад за своята фотография „В кадър“. Второ място получи Елора Павлова за фотоса „Докосване„, а трето – Милан Христев за снимка на деца от гетото – „Столипиново 3„. Най-хареваната снимка на страницата на РК „Пловдив-Пълдин“, получила най-много гласове, под формата на „лайкове“, стана „Наследство“ на Паулина Стоянова. Така участничката взе Наградата на публиката.

Поощрителни награди получиха трима от участниците: Христо Христов с „Джумаята“, Александър Карамфилов с „История“ и Ивона Кръстанова с „Усмивката“.

emel-murad

I-во място: „В кадър“ – Емел Мурад

Elora_Pavlova_IMG_8808j

II-ро място: „Докосване“ – Елора Павлова

 

 

 

 

 

milan.hristev.stolip-(49)

III-то място: „Столипиново 3″ – Милан Христев

Paulina_Stoyanova-DSC_0030-2

Награда на публиката: „Наследство“ – Паулина Стоянова

 

 

 

Hristo_Hristov_IMG_20150405_133321

Поощрителна награда: „Джумаята“ – Христо Христов

 

 

 

 

 

 

 

 

Alexander_Karamfilov_DSC_0770_Snapseed

Поощрителна награда: „История“ – Александър Карамфилов

Пловдив - палитра от етноси, снимка на Ивона Кръстанова

Поощрителна награда: „Усмивката“ – Ивона Кръстанова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Галерия снимки с наградените участници: