Фотоконкурс „Пловдив – палитра от етноси“ в памет на Красимир Давчев

Фотоконкурс Пловдив - палитра от етноси

Ротари клуб „Пловдив – Пълдин” обявява конкурс за фотографии на тема:

Пловдив – палитра от етноси

Организираме конкурса в памет на доц. Красимир Давчев – Президент на клуба, съвместно с Фондация “Заедно” и подкрепата на Община Пловдив.

Красимир Давчев е роден през 1953 г. в Пловдив. Завършва английската гимназия в града, а висшето си образование по МИО и докторантура по икономика в Икономическия институт в Прага. Член-учредител на Ротари клуб Пловдив-Пълдин. Основател на Пловдивската стокова борса (1991 г.) и един от нейните изпълнителни директори. Съпредседател на Федерацията на лицензираните стокови борси в страната.

Условия на фотоконкурса Пловдив – палитра от етноси

Участието в конкурсa е безплатно и без ограничения.
Всеки, който желае да участва в конкурса, може да изпрати до три снимки, които са свързани с темата и отразяват историята, живота на етническите общности в Пловдив, мирното съжителство между тях, традициите, културното наследство и архитектурните паметници, свързани с различните общности.

Фотосите трябва да се изпращат в JPG формат с минимална резолюция 3600 пиксела по дългата страна на снимката.

Файловете трябва да бъдат изпращани като директно прикачен файл на е-mail:

[email protected]

или чрез услуга за пренос на големи файлове: wetransfer.com, tranz.it, google drive, dropbox и др.

КРАЕН СРОК: 10 юни 2017 г.
Координатор на конкурса: г-жа Ралица Стайкова

ВАЖНО: След получаването на снимките всеки фотограф ще получи въпросник и декларация за попълване на необходимата информация за провеждане на конкурса. До участие ще бъдат допускани само снимки, чиито автори са попълнили въпросника, декларирали са авторството на съответните фотографии и са дали своето съгласие Ротари клуб Пловдив Пълдин да ги публикува с информация за автора в сайта и Facebook страницата на организацията, както да ги публикува в рекламни материали на клуба.

При участие на повече от 60 снимки в конкурса, журито ще селектира 60 от тях. Те ще бъдат отпечатани и представени на изложбата. Всички фотоси, участващи в конкурса, заедно с информация за авторите, ще бъдат публикувани на сайта на Ротари клуб Пловдив Пълдин www.rotary-puldin.com, както и на Facebook страницата на клуба.
Изложбата се спонсорира от членовете на Ротари клуб Пловдив Пълдин. Снимките ще бъдат принтирани във формат 30х45см. След приключването и, отпечатаните фотографии остават собственост на Ротари клуб Пловдив Пълдин.

 


Кой ще оценява фотографиите?

ЖУРИ В СЪСТАВ:
Matei_Mateev Ralitsa_Staykova Lalka_Zlatanova nikola_lautliev

доц. д-р Никола Лаутлиев – Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство
Матей Матеев – художник
Ралица Стайкова – художник
Лалка Златанова – журналист, председател на Фондация “Заедно”

ще оцени всички изпратени фотографии и ще присъди ПЪРВА, ВТОРА и ТРЕТА НАГРАДА, които ще бъдат връчени на откриването.

Какви са наградите?

Първа награда – 200 лева
Втора награда – 100 лева
Трета награда – 50 лева

Ще бъде присъдена и специална награда на публиката на стойност 100 лева. Тя ще бъде връчена на автора на снимката, събрала най-много „лайкове”във Facebook страницата на клуба.

Къде ще се проведе изложбата на фотографиите?

Всички участници са поканени на официалната церемония по откриването и награждаването на 30 юни 2017 г. в 19.00 часа в „Дома на етносите”, бул. „Цар Борис III Обединител” 79 в Пловдив.

Фотоизложбата “Пловдив – палитра от етноси” ще остане отворена за всички пловдивчани и гости на града през целия месец юли в “Дом на етносите“ в Пловдив. Вход свободен.