Пловдивските ротарианци си предадоха щафетата с тържествена церемония

Въпреки дъждовното време във вторник, 23.06 от 19:00 часа, в Ротари парк се състоя традиционната церемонията по ротация в ръководството и предаването на властта на всичките Ротари, Ротаракт и Интеракт клубове в Пловдив. Новите президенти на клубовете са Мирослав Трифонов – Ротари клуб Пловдив-Пълдин, Мариела Гюзелева – Ротари клуб Пловдив-Филипопол, Ангел Ангелов на Ротари клуб – Пловдив-Интернешънъл. Те поемат президентската огърлица от Огнян Огнянов – РК Пловдив-Пълдин, Пеньо Георгиев – РК Пловдив-Филипопол, и Теодора Вълканска, която поема поста на Дистриктен Ротаракт Представител за 2020 – 2021 година. Официално мандатът им започва на 1 юли и продължава до 30 юни 2021 година и с мотото „Ротари отваря възможности“.

Церемония по ротация на Ротари клуб Пловдив

Церемонията по ротацията беше водена от Наско Начев, ПДГ, основател на Ротари клуб Пловдив и издател на Регионалното списание на Ротари Интернешънъл „Ротари на Балканите“.

С най-високото отличие на Ротари Интернешънъл „Пол Харис Фелолу“ беше отличен Президентът на Ротари клуб Пловдив-Пълдин – Огнян Огнянов. Същото отличие с един сапфир получи ПАДГ– Спас Попов. Президентите, които предават ръководството, отбелязаха най-важните моменти от службата им през годината:

Огнян Огнянов – РК Пловдив-Пълдин, пожела на всички успешна следваща ротарианска година и изрази задоволството си от възобновяването на съвместните проекти между пловдивските Ротари клубове.

Пеньо Георгиев РК – Пловдив-Филипопол, подчерта важността на обединената работа на клубовете в града във всички начинания.

Теодора Вълканска – РК Пловдив-Интернешънъл, говори за единството и важността от това, да всички Ротари клубове да бъдат обединени и да работим заедно.

Ротари Интернешънъл е най-голямата хуманитарна организация в света

В града под тепетата организацията има четири клуба, които са сред най-авторитетните неправителствени организации. Президентите се сменят на ротационен принцип, като мандатът им е от една ротарианска година. При ротацията елект президентите подариха на своите предшественици по благодарствен плакет с чука, с който те са ръководили клубовете си през изминалата година.

Новите президенти

Новите президенти говориха за приоритетите в работата им в своя мандат:

Мирослав Трифонов – Ротари клуб Пловдив-Пълдин, каза, че ще развива и надгражда проектите, които техния клуб има и ще започне още един, който след 10 години ще продължи да съществува.

Ангел Ангелов от Ротари клуб Пловдив-Интернешънъл, сподели, че ще направят в Ротари парка спортна площадка с два тенис корта и футболно игрище с размери 60 на 40 метра, което ще бъде изцяло финансирано от РК Пловдив-Интернешънъл, подарък за всички ротарианци и жители на града.

Мариела Гюзелева – Ротари клуб Пловдив-Филипопол, запази в тайна техните проекти, като обеща изненада и пожела на всички една много успешна година.

Ротаракт клубовете в Пловдив

Ротация направи и един от Ротаракт клубовете в Пловдив. Президентския пост в Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол пое Радослав Тонев. Той прие огърлицата от Никола Кроснаров. Никола пожела на своя наследник успех през следващата година, като му засвидетелства своята подкрепа. От своя страна елект президентът обеща да работи за сплотяване на клуба и да се направи поне един общ проект с Ротари клуб Пловдив-Филипол.

Пеньо Георгиев, президент РК Пловдив-Филипопол, връчи на Анна Велкова сертификат, като ѝ благодари за добрата служба към клуба. Мариела Гюзелева, елект президент, на клуба удостои със сертификат за добра служба Мадлен Павлова.

Събитието завърши с обща снимка, шампанско и пожеланието за реализация на новата тема на ротарианската година: „Да се отворят нови възможности в службата“.

Галерия: