Националната Търговска гимназия е победител в състезанието Народните будители и аз

IMG_6184

Днес кметът Славчо Атанасов даде старт на финалната фаза на състезанието Народните будители и аз в Драматичния театър.  Участват 4-ри училища, победители в районния кръг:

 

11а клас на Математическата гимназия

7а на  СОУ Димитър Матевски

11ж на Търговската гимназия

7а на  СОУ Никола Вапцаров

 

Строго жури в състав: акад. Георги Марков – председател на журито, акад. Антон Дончев, директорът на РИМ Пловдив – Стефан Шивачев, издателят Иван Гранитски и д. и .н. Видин Сукарев от РИМ определи първенеца – 11 Ж на Националната търговска гимназия.

Победителите заминават на двудневна екскурзия до Рилския манастир и Самуиловата крепост. Класиралите се на второ, трето и четвърто място паралелки ще разгледат в рамките на един ден Долината на Тракийските царе.  Наградите са осигурени от Ротари клуб Пловдив – Пълдин.

Има и специална награда, еднодневна екскурзия за 5а клас на Математическата гимназия, осигурена от кмета на Пловдив, под чийто патронаж се провежда състезанието. Децата впечатлили Славчо Атанасов с невероятното си представяне на училищния кръг – минимален брой точки не им достигнал, за да надвият 11 клас.

Вечерта, Ротари Клуб Пловдив – Пълдин покани на скромно тържество всички директори на училищата, учители и педагогически възпитатели, взели участие в проекта. В знак на благодарност за много успешно проведеното състезание, членовете на клуба им подариха по една книга и почетна грамота.

Развитието на проекта:

3400 ученика взеха участие в проекта Народните будители и аз

Конкурс Народните будители и аз