Народните будители и аз за втора поредна година, но вече в национален мащаб

След успеха на първото издание на проекта Народните будители и аз, в гр. Пловдив стартира второто издание. За разлика от първото издание в гр. Пловдив, тази година ще се включат училища от София и Карлово, с надеждата броят им да се увеличава

 

Много от медиите отразиха стартирането на второто издание:

 

За втора поредна година, под егидата на два пловдивски Ротъри клубове и със съдействието на дамския Зонта клуб, снощи беше даден стартът на средношколската викторина Народните будители и аз. Явно инициативата е пожънала огромен успех още с първото си издание в Пловдив, защото от тази година тя става национална. В надпреварата ще се включат и училища от Карлово и София, като се очакват заявки и от други градове.

източник: www.snews.bg

Доц. Кирчо Атанасов – ръководител на проекта:

- Целта е младите хора да научат биографията на онези българи, които са били факлоносци през тези 1300 години, за които наистина са установили българския дух на това проветриво място – Балканския полуостров.

 

Източник: BNTplovdiv.com

Второто поредно издание на Народните будители и аз, организират Ротари клуб Пълдин, Ротари клуб Пловдив и Зонта клуб Пловдив. През изминалата учебна 2010/2011 година, участие в проекта взеха над 3000 ученици от 130 паралелки на 11 училища, на територията на град Пловдив.

Източник: dariknews.bg

Второто издание на проекта Народните будители и аз, са обсъдили на среща в район Северен в Пловдив директорите на учебни заведения, районният кмет Ральо Ралев, представители на пловдивския Ротари Клуб и доцент Кирчо Атанасов, бивш дългогодишен директор на Математическата гимназия в Пловдив и бивш заместник-образователен министър. [

Източник: radioplovdiv.bg

Тази година надеждата е за още по-широко участие. Училищата в Карлово ще бъдат присъединени към инициативата. Две софийски гимназии също са потвърдили участието си. Днес всички директори на училища в Пловдив са поканени на среща с организаторите. Проектът може да приеме национален мащаб, убеден е доцент Атанасов. Единият начин е Министерството на образованието да го спусне като задача, но то още не е реагирало. Подкрепа има от Регионалния инспекторат, чийто директор доцент Павлинка Кацарова също ще присъства на срещата днес.

Източник: gustonews.bg