Младите ни приятели от Ротаракт Пловдив Пълдин „избухнаха“ с невероятен концерт

Трио Сопрано, дует WEIl и танцова формация Еликa разплакаха публиката на благотворителния концерт Vivo per lei, провел се на връх Цветница в Синдикалния дом „Борис Христов“ в Пловдив.
Концертът е част от кампанията „Един живот“ на Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин насочена към пострадалите при пътно-транспортни произшествия. Целта на кампанията е чрез различни събития и инициативи да се набират средства, необходими за възстановяване и рехабилитация на потърпевшите от пътни инциденти.

DSC_9649

Пред пълна зала чаровните оперните певици заедно със неповторимото дуо от Wail и невероятните танцьори от Елика, изнесоха един истински спектакъл. Публиката се наслади на едно модерно звучене на едни от най-популярните оперни арии, на едно различното изпълнение на най-обичаните български народни песени като „Девойко, мъри, хубава“, която бе съпроводена с китара и цигулка от Weil. Комбинацията от класика, рок звучене и фолклор изненада и остави без дъх всички зрители.
При изпълнение на песните „Хубава си моя горо“ и „Облаче ле бяло“ цялата залата изтръпна и стана на крака.  Оперните певици излязоха изцяло в цветовете на трибагреника, а хореографията на Елика бе в унисон с тях – също с националното флаг.
Специалната песен на вечерта  бе Vivo per lei /в превод Живея за нея/, от която е вдъхновена кампанията и под чието име премина благотворителния концерт.
Всички събрани средства от този концерт ще бъдат предоставени за лечението на Диди Петкова, която през март миналата година катастрофира тежко. Младото момиче няколко месеца бе в кома, но сега се възстановява добре. Рехабилитацията обаче ѝ коства по няколко хиляди лева на месец.
Организаторите на събитието от Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин  се надяват всеки да се е докоснал до магията на концерта и да е „Живял за нея“. Младите хора си пожелават това да е първата, но не и последната инициатива за тази кауза, защото транспортните произшествия преобръщат живота на много хора. Но с добрина и човечност може да се даде лъч надежда за поне за някой, който се нуждае от възстановяване и изграждане на своя нов жив след катастрофата.

Очаквайте още информация за мероприятието, както и видео на целия концерт.

Галерия