Дълбок поклон пред паметта на нашия Президент и скъп приятел Красимир Давчев

Krasi-Davchev

На 26.12.2016 г. от този свят неочаквано си отиде нашият голям приятел доц. д-р Красимир Давчев, който беше и Президент на клуба. Изразяваме съболезнованията си към неговите близки и семейство и всички приятели. Споменът за личността и делата му завинаги ще останат в мислите и сърцата ни и ще възраждат светлия му образ.

Кой беше доц. д-р Красимир Давчев?

Красимир Калоферов Давчев е роден на 10.05.1953 г. в град Пловдив. Средното си образование завършва в Английска езикова гимназия „Г. Кирков“ в Пловдив, а висшето образование по „Международни икономически отношения“ получава в ВИИ „А. Запотоцки” в град Прага, Чехословакия. В същия институт защитава и докторска дисертация на тема „Сравнителен анализ на системите на управление на външната търговия на Чехословакия и България“ през 1983 г.

Има трудов стаж в компании като корпорация „Биотехника” гр. Пловдив, АФ „Биолема“, председател на Съвета на директорите и Изпълнителен директор е на Пловдивска Стокова Борса ООД от 1998 до днес, председател на Съвета на директорите на „Биоинвестинженеринг” АД, член на Управителен съвет и Изпълнителен директор на Приватизационен фонд „Родина” АД, председател на Съвета на директорите на „Купена“ АД и „Минералсувенир” АД.

krasimir_davchev

Краси Давчев е учредител и член на Ротари клуб Пловдив Пълдин от 2001 г. и вече 15 години спомага за осъществяване на целите и проектите на клуба. Участва в различни сдружения в областта на неговата професия – бизнес и икономика. Съпредседател на „Федерация на лицензираните стокови борси“ от 1998г. до сега. От 2000 г. е доцент-преподавател в направлението „Икономика и управление“ във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – гр. Пловдив и ръководител на катедра „Счетоводство“.

Доц. д-р Красимир Давчев има богат набор от научни публикации: изданието „Регионална енциклопедия на Пловдив и Пловдивска област”, монография „Употребата на маркетинга и злоупотребата с него”, над 343 статии и анализи от областта на борсите и маркетинга, издадени в България и част от тях в Чехословакия, учебници по „Микроикономика”, „Борси и борсови операции” и „Управление на продажбите”, над 50 научнопопулярни статии.

От 1 юли Краси беше Президент на Ротари клуб Пловдив Пълдин, отдавайки време и усилия за стабилизиране на клубната работата, развитие на клуба и изпълнение на проектите. Под негово ръководство успешно приключи Пленер по живопис „Творецът“, стартира седмото издание на националния проект „Народните будители и Аз“ под патронажа на Вицепрезидента Маргарита Попова, а заедно с другите пловдивски клубове засадихме нови дръвчета в Ротари парка в комплекс Тракия. Той беше в центъра на вниманието при празнуването на 15-тата годишнина на клуба с гости от страната и чужбина като взе и дейно участие в организацията на 14-тото издание на Боулинг турнира на клуба ни. Последните му усилия бяха свързани с провеждането на Градския коледен бал в навечерието на Коледа.

Набелязаните от Краси проекти и дейности за развитие на клуба ще продължават да се изпълняват с волята и ентусиазма, с които той ни зарази.

Почивай в мир, приятелю!

Save

Save

Save

Save

Save